Podcast: The current political situation in America

Følg os på Facebook

Støt os med donation

Køb en T-shirt

Ny podcast inden for emnet Amerikansk Politik. Vi går dybt i både den nuværende situation og drager historiske perspektiver med Mark Ivanyo.

Hvorfor USA? Jo, fordi det land (på trods af forvrængningerne og krigene, Pentagons indflydelse, m.m.) stadig repræsenterer de primære frihedsidealer: individets rettigheder, friheden til at leve og tro frit, som kun man selv kan afgøre hvordan det skal udtrykkes, og klar juridisk begrænsning af statens rolle i borgernes liv.

USA er nok det eneste land, hvor friheds principperne er dybt forankret i både borgernes sind, og lovens ånd såvel som ord.

Mark er drivkraften bag en ny politisk bevægelse, ‘Republicans for Renewal’, der gør op med den stigende centralisering af magten, korruptionen (som er enorm), og distanceringen af beslutningstagerne fra de folk, og deres interesser, som politikerne burde repræsentere. RNR advarer desuden imod statens tilsyneladende konstant voksende beføjelsesområder (læs: indgriben i folks liv). Et emne, ser kun er blevet alt for relevant i denne tid.

Indholdet er udgivet som podcast, så det er nemt at lytte til på farten, og er delt op i to afsnit:

1) Hvor vi hovedsageligt dækker den nuværende situation og hvilke primære områder, der kræver umiddelbare reformer. Især tiltagene under Biden administrationen kommer under luppen. I den sammenhæng sammenligner vi med Trump-årene, som leder til en ‘revisionistisk’ vurdering af hans handlinger (og, ja, det vil uden tvivl sætte sindende i kog hos mange, men vi beder jer om at lytte med åbentsindet og fordumsfrit – det er ikke kun ifm C0vid, at medierne har forvrænget tingene…).

2) Her går vi noget dybere i både politisk filosofi – bl.a. forklaringen af forskellene mellem en republik og demokrati (som Founding Fathers forstod det) – og forfatnings historien. Vi tror, at mange – selv dem med længere akademiske studier indenfor faget – vil lære nyttigt nyt. Og det på en forståelig facon.

Som med al vores produktion håber vi at præsentere en ‘alternativ’ version til de gængse mediers entydigt politificerede og endimensionelle fremlæggelse. Derved mener vi, at tingene bliver lidt mere nuancerede, og folk i det mindste således er bedre informerede. Sandheden er bare mere kompleks end det billede TV og aviserne fremstiller.

Og med det, så lyt med!

PS, også med jeres børn. Skolerne er desværre blevet lidt en forlængelse af den dybt politiserede mediediskurs.

Part 1: https://open.spotify.com/episode/3Y8hQEWNPdyqmzebT7SBU3?si=rk91lWjUQIeqasj0-7DY0Q

Part 2: https://open.spotify.com/episode/3sFs1jpVHrlnjMjqjZ4gU0?si=rsmUvnIpT6yHoa091jYJGQ

Medieplatformen Free Observer er ikke nødvendigvis enig i de holdninger, der udtrykkes i interviews og artikler, men vi vil til enhver tid forsvare din ret til at ytre dig.

Skriv en kommentar

SENESTE NYHEDER

WikiFreedom: Sundhedsvidenskabelige og juridiske facts

Titusinder af læger, forskere og forretningsfolk står frem med en helt anden videnskab om covid-19,…

Podcast: The current political situation in America

Ny podcast inden for emnet Amerikansk Politik. Vi går dybt i både den nuværende situation og…

Del 2: Grundlovstale d. 5 juni 2020, Martin Juncher, Cand. Scient. Pol, AAU.

  Se mere her: https://freeobserver.org/tv-indslag/ https://www.wikifreedom.org/ Del dette indhold: Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email More

Grundlovstale d. 5. juni 2020 på Rådhuspladsen, Martin Juncher, Cand. Scient. Pol. AAU.

Grundlovstale: Kære frihedskæmpere Martin Juncher holdt denne tale Grundlovsdag, 5. juni 2020, på Rådhuspladsen i…

Scroll til toppen
Share via
Copy link
Powered by Social Snap