NYT INDSLAG OM CENSUR OG UDSKAMNING

fobserver-0102

Demokrati og ytringsfrihed

Vi glæder os til at udgive det kommende interview, der handler om, hvordan vores demokrati og ytringsfrihed i Danmark anno 2020 kontrolleres og undertrykkes af censur, som bla. udøves af store internetbaserede multi-nationale selskaber som Facebook, hvor tidligere statsminister Helle Thorning Smith bliver betalt et årligt millionhonorar for at bedømme, hvad der er sandt og falsk på andre menneskers vegne.

Censur og udskamning

Carolina Simonsen interviewer en af Danmarks modigste kvinder – influencer, sangerinde og mor, Saszeline Emanuelle Dreyer, der for nyligt har oplevet at blive censureret og udskammet for at påtage sig det ansvar, der er forbundet med at turde gøre noget, de fleste kendte ikke tør; at forholde sig kritisk undersøgende og udtrykke sig offentligt vedr. samfundsmæssige spørgsmål på de sociale medier – på en måde der samtidig udfordrer den herskende magtpolitiske dagsorden.

Censuren og udskamingen er udtryk for anti-demokratiske tendenser på internettet. Tendenser, der strider helt imod de forventninger man indledningsvist havde til internettet som potentiel moderne demokratiseringsmekanisme. I flere tilfælde har internettet vist sig at virke stikmodsat og decideret middelalderligt.

Interviewet bliver frit tilgængeligt her på platformen.

Free Observer ønsker at inspirere til at stille spørgsmål og give plads til magtanalyse og magtkritik på et tidpunkt af vores liv, hvor det er vigtigere end nogensinde pga. indførsel af hastelove og kraftigt frihedsindskrænkende indgreb i vores menneskerettigheder på den ene side og en autoritetstro befolkning, et stortset enigt folketing og en for ukritisk presse, som retter ind uden at stille krav om evidens, på den anden side.

SENESTE NYHEDER

Læge Claus Hancke COVID-19 og immunforsvar

5Claus Hancke, Praktiserende Læge i 40 år Claus Hancke anfører, at det er et overgreb…

Grundlovstale af psykolog Susanne Wich

Det programmerede menneske Menneskeheden er på et stadie, hvor en del stadig lever ud fra…

En samtale om coronasyndromet

Vi er tilbage i studiet – denne gang med Charlotte Danefeld, i forbindelse med hendes…

AUTORITETSTRO OG KRÆNKELSER AF BØRN

AUTORITETSTRO OG KRÆNKELSER AF BØRN af Susanne Wich/Psykolog. Det er den ultimative sejr for et…

Vi kunne dog godt tænke os at holde dig opdateret pr. mail, når der sker noget stort.

Alt indhold fra

Free Observer

er frit tilgængeligt

Vi behandler selvfølgelig din mail med fortrolighed

Scroll til toppen
Share via
Copy link
Powered by Social Snap