Free Observer inviterer kritiker i studiet

Følg os på Facebook

Støt os med donation

Køb en T-shirt

I dagene efter Free Observer blev lanceret den 17. september 2020, blev vi både hilst velkommen af forskellige samfundsdebattører og eksperter og også kritiseret for potentielt at kunne blive en medieplatform, der balancerer på et knivsæg mellem magtkritik og misinformation. Uanset hvad sætter vi pris på muligheden for at komme til orde i den skrevne presse, på Danmarks Radio P1 og TV2 News.

En af skeptikerne i forbindelse med lanceringen af Free Observer var Eske Vinther-Jensen, administrerende direktør i Common Consultancy og bl.a.  forhenværende chef for politik og presse, HK Danmark.

Eske er i Jyllands-Posten den 21. september 2020 citeret for at sige, at Free Observer på flere måder rummer nogle problematiske eller potentielt problematiske elementer.

Vi har derfor inviteret Eske i studiet for at forstå, hvad der ligger til grund for hans udtalelser, bl.a. for at udrede forskellen på politiske holdninger og misinformation – med henblik på at lære noget om, hvordan vi ifølge vores kritikere bedre kvalificerer os til at gøre en forskel ved at være nyskabende i mediebilledet.

Ifølge Eske Vinter-Jensen er misinformation udsagn, påstande eller teorier, der beviseligt er ukorrekte, falske eller ekstremt upræcise. Holdninger og politisk kritik kan ikke være misinformation.

Eske påpeger, at vi alle sammen skal være opmærksomme på at bevare vores sunde fornuft og kritiske sans, når vi bliver præsenteret for oplysninger, der passer ind i vores allerede eksisterende verdensbillede. Det er vigtigt med en god og saglig diskussion baseret på kilder og dokumentation og derudover stole på et juridisk efterspil, hvis evt. fremførte konspirationsteorier måtte vise sig at være sande, som vi tidligere har set det med f.eks. Tamilsagen i Danmark, som førte til en rigsretssag for den konservative Justitsminister Erik Ninn-Hansen og medførte Schlüter regeringens afgang i 1993.

Professionel baggrund

Eske Vinther-Jensen er administrerende direktør i det digitale analyse rådgivningsbureau Common Consultancy. Han har i mere end 10 år arbejdet med politik, kommunikation og analyse af samfundsforhold. Han er medforfatter til to rapporter om misinformation på sociale medier. I rådgivningsbureauet laver de bl.a. data-analyser af, hvordan og hvorfor misinformation omkring Corona har spredt sig på nettet globalt. Eske har tidligere været chef for politik og presse i HK Danmark.

Se og læs mere her

Den artikel Eske omtaler i interviewet finder du her

Jyllands-Postens omtale af Free Observer

Berlingske Tidendes omtale af Free Observer

Informations omtale af Free Observer

Finans’ omtale af Free Observer

Media Watchs omtale af Free Observer

Medieplatformen Free Observer er ikke nødvendigvis enig i de holdninger, der udtrykkes i interviews og artikler, men vi vil til enhver tid forsvare din ret til at ytre dig.

SENESTE NYHEDER

Epidemilov

Undercover epidemilov

Af Mads Bang Jensen, cand. merc. & selvstændig Fantastisk timing. Den stærkt kritiserede og frygtede…

Epidemilov

Grundlovstale d. 5. juni 2020: Kære frihedskæmpere

Grundlovstale holdt på Rådhuspladsen d. 5. juni 2o2o – arrangeret af Folkebevægelsen for Frihed. Af…

Diktaturet er genopstået, men folket er vågnet

Genudgivelse af debatindlæg i 180Grader d. 16. april 2020. Af Martin Juncher, cand. scient. pol….

Mette Frederiksen kører sololøb og holder befolkningen for nar

Genudgivelse af debatindlæg i 180Grader d. 8. april 2020. Af Martin Juncher, cand. scient. pol….

Navigation

Unified Focus - Free Observer ApS
Pile Allé 36
2840 Holte
CVR 4161 7071
Telefon 60 192 193
betalingsikoner

FØLG OS

Kontakt

Vi kunne dog godt tænke os at holde dig opdateret pr. mail, når der sker noget stort.

Alt indhold fra

Free Observer

er frit tilgængeligt

Vi behandler selvfølgelig din mail med fortrolighed

Scroll til toppen
Share via
Copy link
Powered by Social Snap