Er hjælpepakkerne hjælp eller spin?

Hjælp

Følg os på Facebook

Støt os med donation

Køb en T-shirt

Af Mads Bang Jensen, cand. merc. & selvstændig

Hjælpepakke på 170 milliarder på vej til danske virksomheder lød overskrifterne i diverse medier i slutningen af januar. Vi har set denne type overskrifter mange gange gennem det sidste lille års tid, hvor regeringens håndtering af Covid-19 har stået på. Spørgsmålet er dog om disse hjælpepakker er en reel hjælp til alle de nødlidende selvstændige eller om det i ligeså høj grad er spin, som skal være med til at give befolkningen det indtryk, at regeringen hjælper de små erhvervsdrivende.

For hvor mange små erhvervsdrivende kender danskerne rent faktisk personligt? Hvilket forhold har befolkningen til de selvstændige, lige bortset fra, når de bliver fascineret af et par millionærers investeringer i Løvens Hule? Alle ved, at deres frisør er selvstændig, men kender de til de ofringer en iværksætter går igennem, når en virksomhed skal bygges op? Eller har mange et billede af, at en iværksætter får tilført millioner af en millionær og ellers kommer staten og redder dem med en hjælpepakke?

Jeg kunne godt få det indtryk, at ikke særlig mange danskere ved, hvilket pres de selvstændige i Danmark er under lige nu. Et langt stykke hen ad vejen er de fleste dog undskyldt. For hvad skal man ellers tro, når der konstant skrives store milliardregninger ud på det ene pressemøde efter det andet?

Hvis hjælpepakkerne virkelig støtter op under de selvstændige, så burde der ikke være nogen klager fra de selvstændige, som umiddelbart modtager så mange milliarder. Faktum er bare, at det ikke er så rosenrødt, som regeringen kommunikerer.

Desperate åbninger

Vi ser for tiden flere forretningsdrivende, som desperat forsøger at åbne deres butikker og klinikker. I takt med den tendens ser vi også en masse udskamning af disse butiksejere. Ikke blot hvis de åbner, men sågar hvis de er kritiske om strategien for åbning af samfundet.

Direktør hos maling.dk, Arnd Hillmann, fortæller, at han skrev en kommentar i en lukket gruppe på Facebook omhandlende åbningen af samfundet. Kort tid efter kom de første negative kommentarer. Ikke kun på Facebook, hvor han havde ytret sig, men på trustpilot.dk. Anmeldertjenesten, hvor kunderne kan anmelde de erhvervsdrivende i Danmark for deres service eller produkt.

“Dårlig service, aldrig køb der” eller “Skodmaling..3 lag og det dækker ikke” er blot et par eksempler på anmeldelser, hvor afsættet udelukkende har været at skade vedkommende, som havde ytret sig.

Vi lever altså i en tid, hvor Trustpilot og anmeldelser på Facebook af folks arbejdsplads bliver brugt i en udskamning af private menneskers ytringer. Ikke nok med, at man som selvstændig er presset ud over det sædvanlige i sin økonomi og i ens forretnings overlevelse. Man kan end ikke ytre sin utilfredshed før ens medborgere sætter sig ned og skriver negative anmeldelser om ens forretning. De behøver end ikke have handlet i forretningen blot være imod ejerens ytringer. Der skelnes ikke mellem mennesket og forretningen og der tages end ikke hensyn til eventuelle medarbejdere, som indirekte bliver trukket med ind i sagen.

Det er så voldsom en annullering af borgernes ret til ytringsfrihed og viser samtidig en usædvanlig mangel på rummelighed overfor andre menneskers situation. En tendens som på mange måder er anvendt af regeringen gennem deres egne udskamninger af somaliere i Aarhus eller kendisser i Dubai. Det er klart, at det smitter af på befolkningens “ret” til at udskamme dem, som træder ved siden af “det rigtige”.

De bureaurakritiske hjælpepakker

Min gode veninde har i sit firma, som underleverandør til restaurationsbranchen, haft en nedgang i omsætningen på 90 % direkte grundet de nuværende restriktion og forsamlingsforbudet. Hjælpepakken fra september til januar blev naturligvis ansøgt. Afslaget var ikke overraskende, men alligevel chokerende. Hun var ikke berettiget til hjælp. Den bureaukratiske ansøgningsproces kan være grunden og hun har nu måtte hyre en revisor for at få lidt hjælp til den del. Forventningerne er dog ikke store.

Som selvstændig lytter vi til regeringens budskaber, men tror ikke på dem. Vi forventer ikke hjælp til de selvstændige, som på mange måder er degraderet til andenrangsborgere i Danmark.

Når butiksejere forsøger at åbne deres butik, burde danskerne ikke blive forargede over, at disse butiksejere ikke viser samfundssind. De burde i langt højere grad være forargede over, at regeringen ikke har hjulpet dem. At frisøren ikke allerede har fået sin hjælpepakke samt at underleverandøren ikke er berettiget til en hjælpepakke, inden de helt umotiveret begynder at udskamme deres medborgere, som jo i bund og grund bare er hende, som normalt ordner deres negle eller klipper deres hår.

 

Hjælp

Medieplatformen Free Observer er ikke nødvendigvis enig i de holdninger, der udtrykkes i interviews og artikler, men vi vil til enhver tid forsvare din ret til at ytre dig.

Skriv en kommentar

SENESTE NYHEDER

WikiFreedom: Sundhedsvidenskabelige og juridiske facts

Titusinder af læger, forskere og forretningsfolk står frem med en helt anden videnskab om covid-19,…

Podcast: The current political situation in America

Ny podcast inden for emnet Amerikansk Politik. Vi går dybt i både den nuværende situation og…

Del 2: Grundlovstale d. 5 juni 2020, Martin Juncher, Cand. Scient. Pol, AAU.

  Se mere her: https://freeobserver.org/tv-indslag/ https://www.wikifreedom.org/ Del dette indhold: Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email More

Grundlovstale d. 5. juni 2020 på Rådhuspladsen, Martin Juncher, Cand. Scient. Pol. AAU.

Grundlovstale: Kære frihedskæmpere Martin Juncher holdt denne tale Grundlovsdag, 5. juni 2020, på Rådhuspladsen i…

Scroll til toppen
Share via
Copy link
Powered by Social Snap